Pogoji uporabe

Splošni pogoji za uporabo spletne vadnice www.moja-matematika.si

Dostop do spletne vadnice in njeno uporabo urejajo ta splošna pravila kot tudi nekateri zakoni. Z vstopom v spletno vadnico kot uporabnik potrjujete, da ste s temi splošnimi pogoji seznanjeni, da z njimi soglašate ter da vas določbe teh splošnih pogojev zavezujejo.

1.      Način dostopa

Do spletne vadnice lahko dostopajo registrirani uporabniki, ki imajo uporabniško ime in geslo. Uporabnik dobi uporabniško ime in geslo ob nakupu dostopa ali ob prijavi na brezplačno uporabo.

Dostop do spletne vadnice je vezan na tekoče šolsko leto in se začne 1. septembra in konča 15. avgusta (za učence) in 30. septembra (za učitelje). V tem obdobju sta uporaba in dostop do spletne vadnice zagotovljena 24 ur na dan.

Pridržujemo si pravico, da ob sumu zlorab ali neprimerni uporabi omejimo ali prekinemo dostop do vsebin spornemu uporabniku.

 

 2.      Zasebnost in varstvo podatkov

Za uporabo spletne vadnice www.moja-matematika.si bo uporabnik posredoval potrebne osebne podatke, pri tem pa skrbel, da bodo v času trajanja uporabe pravilni.

Uporabnik izrecno dovoljuje, da so v »lestvici najboljših«  prikazani njegovi rezultati, kot je to predvideno v spletni vadnici.

Obvezujemo se, da bomo skrbno varovali podatke uporabnikov ter jih uporabljali izključno za potrebe izvajanja storitev. Osebne podatke uporabnikov bomo varovali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Ponudnik storitev si pridružuje pravico do shranjevanja informacij na uporabnikovem računalniku v obliki piškotka (’’cookie’’) ali podobne datoteke, katere namen je prilagoditi spletni portal željam uporabnikov.

Uporabnik je seznanjen, da je ponudnik storitev dolžan na utemeljeno zahtevo in ob zakonski podlagi podatke o uporabniku posredovati državnim organom.

Uporabnik je odgovoren za vse aktivnosti, opravljene z uporabo njegovega uporabniškega računa, zato je priporočljivo, da na javnih računalnikih ne shranjuje svojega uporabniškega imena/gesla. Ob vsakršni nepooblaščeni uporabi ali utemeljenem sumu, da je do tovrstnega dostopa prišlo, mora uporabnik o tem nemudoma poslati obvestilo na info@moja-matematika.si . Ponudnik storitev ni odgovoren za kakršno koli izgubo ali škodo, do katere lahko pride zaradi nepooblaščene uporabe uporabnikovega računa ali gesla.

 

3.      Nezakonita ali prepovedana uporaba

Uporabnik spletne vadnice se obvezuje, da le-te ne bo uporabljal za nezakonite ali pogojem uporabe nasprotujoče namene. Spletne vadnice ni dovoljeno uporabljati na način, ki bi jo lahko poškodovali, onemogočili, preobremenili ali ji škodili. Ravno tako ni dovoljeno onemogočanje ali oviranje uporabe drugim uporabnikom. Prepovedano je pridobivanje nepooblaščenega dostopa do katere koli storitve spletne vadnice, računalniškega sistema, z njim povezanega omrežja ali podatkov o katerem koli drugem uporabniku. Če je prišlo do dostopa do nepooblaščenih podatkov, prijavo o napaki naslovite na: info@moja-matematika.si

 

 4.      Omejitev odgovornosti

Ponudnik ni odgovoren za dostop in kakovost povezave s spletom.

Ponudnik ne prevzema odgovornosti, da bo uporaba storitev spletne vadnice popolnoma varna, neprekinjena, vedno na voljo, niti da bo upravičila pričakovanja uporabnikov.

Ponudnik ne prevzema odgovornosti za kakršno koli neposredno, posredno, posledično ali kakršno koli drugo škodo (vključno s škodo zaradi nedelovanja oz. izgube posameznih podatkov), ki izhaja ali je v kakršni koli povezavi z uporabo ali delovanjem spletne vadnice, četudi je ponudnik seznanjen z možnostjo tovrstne škode.

 

5.      Uporabniška podpora

Spletna vadnica vsebuje informacije o tem, kako jo uporabljati. Če ima uporabnik kakršna koli vprašanja v zvezi z uporabo spletne vadnice ali kakršne koli probleme ali nasvete, ki bi jih rad prijavil, jih lahko posreduje na poštni naslov: info@moja-matamatika.si.

Za dobro delovanje spletne strani potrebujete:

  • računalnik s spletno povezavo,
  • zvočno kartico in zvočnike (neobvezno),
  • minimalno zaslonsko resolucijo 1024 x 768
  • spletni brskalnik (Internet Explorer 8 ali novejši oz. Mozilla Firefox 2 ali novejši oz. Google Chrome 7 oz. Safari 3)
  • vtičnik Adobe Flash Player - najnovejšo verzijo si lahko brezplačno namestite na spletnem naslovu http://get.adobe.com/flashplayer/

Pomembno obvestilo: Spletne naloge so narejene v Flash tehnologiji. Ker Apple na tabličnem računalniku iPad ter telefonu iPhone ne podpira te tehnologije, na teh napravah spletnih nalog ne boste mogli reševati.


6.      O intelektualni lastnini ter o osebni in nekomercialni uporabi

Vsebina spletne vadnice www.moja-matematika.si, je zaščiteno avtorsko delo. Vse pravice so pridržane.

Vsebine, objavljene v spletni vadnici, so last ponudnika. Prepovedano je spreminjanje, kopiranje, distribucija, oddajanje, prikazovanje, izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli podatkov, programske opreme, izdelkov ali storitev, ki so del spletne vadnice, razen v primeru predhodnega pisnega dovoljenja ponudnika oz. v primeru izrecne navedbe v teh pogojih uporabe.

Spletno vadnico sme uporabnik uporabljati le za osebne in nekomercialne namene.

Kršitve se rešujejo v skladu z določbami prava o intelektualni lastnini.

 

7.      Omejitve pri zbiranju točk

a) Omejitev glede dnevnega pridobivanja točk:
Pri uporabi spletne vadnice se dogaja, da nekateri učenci z reševanjem nalog pretiravajo, saj presedijo pred računalnikom tudi po več ur dnevno, da bi z zbranimi točkami bili na tedenski lestvici najboljših med prvimi. Ti potem za sabo potegnejo še druge, ki z njimi tekmujejo. Navajanje na tako intenzivno rabo računalnika zagotovo ni naš namen, zato obstaja pravilo –> ko otrok dnevno doseže 45 min (šteje se le čas, ko otrok rešuje račune / števec časa je spodaj desno) se mu pojavi napis:

BRAVO, DOBRO TI GRE, a čas za reševanje spletnih nalog se je iztekel.
Lahko nadaljuješ z reševanjem, vendar se točke ne bodo več prištevale.
Lahko pa se lotiš reševanja spet jutri.


Na ta način reševanje nalog (urjenje matematike) ni onemogočeno, le zbiranje točk se za ta dan ustavi. Ker je za doseganje mesečnih medalj potrebno veliko manj časa verjamemo, da večine učencev ta omejitev sploh ne bo motila. V povprečju je čas reševanja ene naloge 1-2 minuti. 45 minut reševanja matematičnih nalog na dan pa je najbrž želja marsikaterega starša in učitelja.


b) Omejitev pri dnevnem ponavljanju ene spletne naloge:
V seštevku točk se upoštevajo le točke iz prvih 5 ponovitev posamezne naloge v enem dnevu

 

8.      Splošna določila

Ti pogoji uporabe so vezani na veljavne zakone Republike Slovenije. Za reševanje vseh sporov in nesporazumov v zvezi z uporabo spletne vadnice, za katere so že bile izčrpane vse ostale zunajsodne možnosti sporazuma, je pristojno Okrožno sodišče v Ljubljani.

 

9.      Spreminjanje pogojev uporabe

Pridržujemo si pravico do spreminjanja ali posodabljanja pogojev, določil in opomb, pod katerimi se omogoča uporabo spletne vadnice. Ob vsaki posodobitvi pogojev uporabe, bo spremenjen datum na dnu teh pogojev.

 
 V Ljubljani, nov 2013

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.